Povestea din spatele imaginii care a emoționat mii de români

Data actualizării: Data publicării:
copil

Aparent, e o fotografie oarecum banală - un bărbat şi o femeie mângâie un nou-născut. E, însă, mai mult decât un gest firesc. Cei doi sunt soţi, iar bebeluşul nu e al lor.

Răzvan şi Nicoleta Damian sunt voluntari în programul "Niciun copil singur în spital", al Asociaţiei Inima Copiilor. Şi îşi oferă afecţiunea în fiecare sfârşit de săptămână, ore în şir, la secţia de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, unor pacienţi care altfel n-ar avea parte de aşa ceva. Alţi peste o mie de oameni s-au înscris în acest program de voluntariat, pe site-ul InimaCopiilor.ro.

De când am făcut cursul de voluntariat, mergem sâmbătă de sâmbătă la Marie Curie, unde stăm cu copiii, le dăm să mănânce, îi ținem în brațe cât de mult putem. Asta e și ideea cursului, să simtă că cineva e acolo cu ei, povestește Nicoleta Damian.

Recompensa e instantanee. Când îl vezi în suferință, poate are convulsii, dacă îl iei în braţe sau chiar dacă pui mâna pe el și sufli puțin să se liniștească, instantaneu pe monitor se vede cum scade pulsul, începe să se liniștească. E ceva ce n-am crezut posibil cu câteva luni în urmă, spune Răzvan Damian.

Beneficiile nu sunt doar pentru copii. Și voluntarii au de câștigat.

Când pleci, ești încărcat de energie pozitivă. E opusul a ceea ce ne așteptam. Te simți bine, are efect terapeutic asupra ta. Mergi acolo și nu te mai gândești la altceva. Ești tu cu copilul, voi 2 în univers, adaugă Răzvan Damian.

Soții Damian au fost invitații „Jurnalului de seară” de la Digi24 și au povestit despre experiențele lor de voluntari la Marie Curie. Urmăriți întreaga poveste în materialul video de mai sus.

Cei care doresc să ajute, însă timpul nu le permite să ajungă la spital o pot face prin donații. Mai multe detalii pe InimaCopiilor.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri